Víno jako lék

Již před několika tisíci lety si lidé všimli léčivých účinků vína,čehož také začali hojně využívat.A tak,jak postupně rostla míra lidského poznání obecně,byly nalézány další a další příznivé účinky vína na lidský organismus.Posledních několik desítek let se tato činnost děje zcela cíleně,v podobě mnoha a mnoha zcela seriózních vědeckých prací.Lékaři a vědci tak za pomoci nejmodernějších nástrojů a metod dokáží do detailů popsat příznivé účinky rozumné konzumace tohoto vpravdě vzácného a noblesního nápoje na naši tělesnou schránku. 

A jaké léčivé účinky tedy víno má? Jsou to například silné účinky antibakteriální,posílení funkce imunitního systému,snížení krevního tlaku nebo snížení rizika vzniku nádorů či antioxydativní účinky.Víno napomáhá rozpouštění krevních sraženin,snižování podílu špatného cholesterolu LDL a naopak zvyšování podílu dobrého cholesterolu HDL. Víno povzbuzuje trávení,pomáhá napravovat poškozené sliznice trávicího traktu.Dále zejména červená vína ničí bakterie a zvyšují tak naši odolnost před různými bakteriálními chorobami,například i před salmonelózou.Víno také zlepšuje vstřebávání vitamínů a minerálních látek,snižuje riziko vzniku zejména rakoviny zažívacího traktu a usnadňuje trávení tuků.Z tohoto důvodu je velmi žádoucí konzumovat víno společně s jídlem.

Nikoli víno je tím vino,že býváme občas  mimo!

První sklenka,druhá,třetí-Bože jak ten čas letí...

Nový web Spustili jsme nové webové stránky. Omlouváme se za nedostupnost některých sekcí.
Webové stránky vyrobila reklamní agentura Altrodesign.